Sturm und Drang van de 18e eeuw

J. Haydn symfonie 39

C.P.E. Bach celloconcert in a klein

W.A. Mozart symfonie 25.

Het Klassiek Collectief keert dit programma terug naar de kerngedachte die tot de oprichting van het orkest leidde: het spelen van vroeger werk dan het hoogromantische repertoire uit de 19 e – of vroege 20 e eeuw, en dat op een muzikaal hoog niveau. Uiteraard is het ook geweldig om muziek uit latere periodes te spelen, maar dit project trekken we ons daar even weinig van aan.
De gekozen combinatie van 18 e -eeuwse stukken van Haydn, C.P.E. Bach en Mozart zorgt voor een compact, wervelend en energiek orkest dat onder leiding staat van concertmeester Johan Olof. Laat je als luisteraar meenemen in deze Sturm und Drang, met als lichtend middelpunt het dramatische celloconcert in A mineur van Carl Philip Emanuel Bach, een van de componerende zoons van Johan Sebastian, dit project gespeeld door topcellist Pieter de Koe.
Om het publiek de mogelijkheid te geven twee potentiële prioriteiten op vrijdagavond 21 juni te verenigen, wordt na het concert de EK-wedstrijd Nederland/Frankrijk op groot scherm in de Zuiderkerk vertoond voor orkest en publiek. De Sturm und Drang-muziek zal ongetwijfeld bijdragen aan het overwinningsgevoel.

Concerten

21 juni 19:30 Zuiderkerk Amsterdam
23 juni 15:30 Paleiskerk Den Haag

Concertmeester/dirigent: Johan Olof
Solist (cello): Pieter de Koe