Beethoven, Strauss

5 jaar geleden kwam Het Klassiek Collectief voor het eerst bijeen met op het programma de Gran Partita van Mozart en de Eerste symfonie van Beethoven. Tijdens de concerten op 1 en 2 november 2014 werd de basis gelegd voor een projectorkest dat vandaag alweer het 14e programma ten gehore zal brengen. Precies 5 jaar na de eerste concerten spelen we de Vijfde symfonie van Beethoven om onze verjaardag te vieren. 

In de afgelopen jaren namen ruim 250 musici deel aan onze projecten en werkten we samen met 6 verschillende dirigenten. Kamermuziek, Romantisch orkest, barok, modern, nieuwe composities, niks is ons te gek. We hopen dan ook dit nog jaren te kunnen blijven voortzetten. 

Vandaag spelen we naast Beethoven muziek van Richard Strauss. Don Juan is een grote technische uitdaging voor het orkest en het hoboconcert is dat vooral voor de solist. We zijn dan ook erg trots om samen te spelen met een van de beste hoboïsten van ons land en misschien wel van de wereld, Ivan Podyomov. Geschoold in Rusland en Duitsland, prijswinnaar bij het meest prestigieuze concours ter wereld en ondertussen al een paar jaar de solohoboïst van het Concertgebouworkest. 

Vandaag staat dit alles onder leiding van Arjan Tien die nu voor de 4e keer ons orkest leidt. Het is altijd heerlijk om met hem samen te werken en we zijn ook ontzettend blij met zijn enthousiasme voor nieuwe projecten.