Bach, Berg en Brahms met Arjan Tien

Dit voorjaar waagt het Klassiek Collectief zich aan muziek van Bach, Berg en Brahms. Arjan Tien, die al vaker voor het orkest stond, heeft de leiding in het project en de solopartij van Berg wordt gespeeld door violist Shin Sihan. Concerten zijn op 13 en 14 april in resp. de Geertekerk te Utrecht en in De Noorderkerk te Amsterdam. Kaarten zijn nu te bestellen via de link hieronder.  Met zo’n prachtig programma beloven het weer fantastische concerten te worden! 

Kaarten kopen? Klik hier!

De werken

Johann Sebastian Bach – Nach dir, Herr, verlanget mich (BWV 150)

Alban Berg – vioolconcert (“ter herinnering aan een engel”) met solist Shin Sihan

Johannes Brahms – Vierde Symfonie

Het concert wordt geopend door een cantate van Bach, waarin Vocaal Ensemble MUSA zal zingen. Daarna klinkt het intense vioolconcert van Berg met solist Shin Sihan. Berg voltooide zijn vioolconcert in zijn stervensjaar, 1935. De componist citeert in zijn vioolconcert meerdere malen uit koralen van Bach. Bach komt tot slot ook terug in de 4e symfonie van Brahms, waarin het orkest prachtig tot zijn recht kan komen.

Topmusici

Het orkest wordt wederom gevormd door een combinatie van professionals en de beste amateurs. Met solist Shin Sihan en dirigent Arjan Tien staat er een mooi artistieke duo voor. Sihan is een groot jong talent dat prijzen won op het Nederlands Vioolconcours Oskar Back en de Dutch Classical Talent Award 2017. In de opening van Bach zingt vocaal ensemble MUSA, waarmee door het orkest in het najaar van 2017 succesvol werd samengewerkt.

Concerten

Vrijdag 13 april, 20:15 uur, Geertekerk, Geertekerkhof 23 te Utrecht

Zaterdag 14 april, 20:15 uur, Noorderkerk, Noordermarkt 48 te Amsterdam

Uitvoerenden

Dirigent: Arjan Tien
Solist: Shin Sihan (viool)

Orkest: Het Klassiek Collectief
Koor: Vocaal Ensemble MUSA

Kaarten kopen? Klik hier!