Bach, Berg en Brahms met Arjan Tien

In het voorjaar van 2018 waagde het Klassiek Collectief zich aan muziek van Bach, Berg en Brahms. Arjan Tien, die al vaker voor het orkest stond, had de leiding in het project en de solopartij van Berg werd gespeeld door violist Shin Sihan.

De werken

Johann Sebastian Bach – Nach dir, Herr, verlanget mich (BWV 150)

Alban Berg – vioolconcert (“ter herinnering aan een engel”) met solist Shin Sihan

Johannes Brahms – Vierde Symfonie

Het concert werd geopend door een cantate van Bach, waaraan Vocaal Ensemble MUSA deelnam. Daarna klonk het intense vioolconcert van Berg met solist Shin Sihan. Berg voltooide zijn vioolconcert in zijn stervensjaar, 1935. De componist citeert in zijn vioolconcert meerdere malen uit koralen van Bach. Bach kwam tot slot ook terug in de 4e symfonie van Brahms, waarin het orkest prachtig tot zijn recht kwam.

Topmusici

Het orkest werd wederom gevormd door een combinatie van professionals en de beste amateurs. Met solist Shin Sihan en dirigent Arjan Tien stond er een mooi artistieke duo voor. Sihan is een groot jong talent dat prijzen won op het Nederlands Vioolconcours Oskar Back en de Dutch Classical Talent Award 2017. In de opening van Bach zingt vocaal ensemble MUSA, waarmee door het orkest in het najaar van 2017 succesvol werd samengewerkt.

Concerten

Vrijdag 13 april 2018, 20:15 uur, Geertekerk, Utrecht

Zaterdag 14 april 2018, 20:15 uur, Noorderkerk,  Amsterdam

Uitvoerenden

Dirigent: Arjan Tien
Solist: Shin Sihan (viool)

Orkest: Het Klassiek Collectief
Koor: Vocaal Ensemble MUSA0
Winkelmand
  • No products in the cart.