Arjan Tien dirigeert het Klassiek Collectief

Nadat Herman Draaisma met veel succes onze eerste twee orkestprojecten heeft vormgegeven, neemt Arjan Tien van hem het stokje over. Arjan zal zich met het orkest onder andere gaan wagen aan Schubert’s magistrale 9e Symfonie in C groot.

Wie is Arjan?

Arjan Tien begon zijn loopbaan als violist en altviolist en behaalde zijn diploma Uitvoerend Musicus met Onderscheiding in 1994. Hij was solo-altist van het Nationaal Jeugd Orkest en hij was van 1992 tot 2005 altviolist in het Radio Filharmonisch Orkest. Arjan studeerde directie bij George Hurst en Roberto Benzi. In 1997 ontving hij de eerste prijs Rotary-Faller tijdens de internationale dirigentenmasterclass in La Chaux-de-Fonds, Zwitserland. Een jaar later debuteerde hij in Durban met het KwaZulu Natal Philharmonic Orchestra. Dit was het begin van een reeks uitnodigingen om dit en andere Zuid-Afrikaanse orkesten te dirigeren.

In 2006 werd hij benoemd als artistiek leider en chef-dirigent van het Magogo Kamerorkest en als hoofdvakdocent orkestdirectie aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg. Sinds 2008 is hij dirigent van het Atheneum Kamerorkest aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In 2010 leidde Arjan ook succesvol het Nederlands Studenten Orkest.

Lees hier meer over Arjan.0
Winkelmand
  • No products in the cart.