Arjan Tien dirigeert het Klassiek Collectief

Nadat Herman Draaisma met veel succes onze eerste twee orkestprojecten heeft vormgegeven, neemt Arjan Tien van hem het stokje over. Arjan zal zich met het orkest onder andere gaan wagen aan Schubert’s magistrale 9e Symfonie in C groot.

Wie is Arjan?

Arjan Tien begon zijn loopbaan als violist en altviolist en behaalde zijn diploma Uitvoerend Musicus met Onderscheiding in 1994. Hij was solo-altist van het Nationaal Jeugd Orkest en hij was van 1992 tot 2005 altviolist in het Radio Filharmonisch Orkest. Arjan studeerde directie bij George Hurst en Roberto Benzi. In 1997 ontving hij de eerste prijs Rotary-Faller tijdens de internationale dirigentenmasterclass in La Chaux-de-Fonds, Zwitserland. Een jaar later debuteerde hij in Durban met het KwaZulu Natal Philharmonic Orchestra. Dit was het begin van een reeks uitnodigingen om dit en andere Zuid-Afrikaanse orkesten te dirigeren.

In 2006 werd hij benoemd als artistiek leider en chef-dirigent van het Magogo Kamerorkest en als hoofdvakdocent orkestdirectie aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten te Tilburg. Sinds 2008 is hij dirigent van het Atheneum Kamerorkest aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In 2010 leidde Arjan ook succesvol het Nederlands Studenten Orkest.

Lees hier meer over Arjan.

Werkt het Klassiek Collectief met een vaste dirigent?

Wij werken als orkest op projectbasis en dat geldt ook voor onze dirigenten. Per project/programma bekijken we met wie we samen willen werken en wat de mogelijkheden zijn. Wij zijn zeer verheugd dat Arjan dit project met ons aan durft te gaan. Zowel voor het orkest, als voor ons als organisatie is dit een nieuw avontuur waar wij erg naar uit kijken.

Kan ik mij aan al aanmelden?

Jazeker! Dat kan via deze pagina. Het complete programma is nog niet bekend, alleen het hoofdwerk is bekend. Dit is de 9e Symfonie van Franz Schubert. Ben jij benieuwd naar dit werk? Beluister hier een mooie opname.

Wanneer wordt er meer bekend over het volgende project?

Binnen enkele weken zal het complete programma, de solist en het repetitieschema bekend worden. Wil jij niks missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Dit kan in de footer van deze pagina, of in de balk rechts van dit bericht.

Wat is er al wel bekend?

De concerten zullen plaatsvinden op zaterdag 30 en zondag 31 januari 2016. De concertlocaties zijn nog niet bekend. Het hoofdwerk van het programma wordt dus de 9e symfonie van Franz Schubert. Meld je aan!