5 Jaar Het Klassiek Collectief

Het Klassiek Collectief werd in 2014 opgericht als projectorkest voor vergevorderde amateurs en semi-professionele orkestmusici. In het najaar van 2019 vierde het orkest zijn 5-jarig bestaan met een uitdagend programma!

In ons eerste concert, vijf jaar geleden, klonk de eerste symfonie van Beethoven. Vijf jaar later waren we klaar om de bekendste noten van het klassieke repertoire uit te voeren: zijn monumentale vijfde symfonie.

Daarnaast speelden we twee werken van Richard Strauss. Don Juan is feestelijk, uitbundig en vooral een grote muzikale en technische uitdaging voor het gehele orkest. Strauss’ hoboconcert is de kers op de taart van dit programma. Zoals we in het verleden vaker hebben gedaan werken we graag samen met jonge musici die ruim op weg zijn hun sporen als solist te verdienen. Ivan Podyomov behoort als jonge solohoboïst van het Koninklijk Concertgebouworkest tot de top van de hoboïsten wereldwijd, maar is in Nederland nog niet vaak als solist te horen geweest. We werkten samen met onze vaste gastdirigent Arjan Tien.

Programma:

Richard Strauss – Don Juan

Richard Strauss – Hoboconcert

Ludwig van Beethoven – Symfonie no. 5

Musici

Het Klassiek Collectief

Dirigent: Arjen Tien

Solist: Ivan Podyomov (hobo)

Concerten

Zaterdag 2 november 2019, 20:15 uur

MCO Hilversum 

Zondag 3 november 2019, 16:00 uur

De Duif, Amsterdam

fotografie: Clélia Schaeffer0
Winkelmand
  • No products in the cart.